ROLAND 700 Evolution één jaar later …

Manroland Sheetfed brengt verslag uit over haar laatste trendsetter, de ROLAND 700 Evolution op de eerste verjaardag van zijn lancering.

De ROLAND 700 Evolution pers van Manroland heeft een uitstekend eerste jaar achter de rug, met gezonde orders van over de hele wereld, afgerond met de toekenning van de felbegeerde ‘Red Dot for Product Design’-prijs. Deze prijs, erkend als de Oscar van de ontwerp industrie, beloont uitstekende creativiteit, innovatie en originaliteit.

Veel sneller dan aanvankelijk verwacht, werden er reeds 10 Evolution persen besteld sedert het lanceringsevent in het Print Technology Center in Offenbach, Duitsland, met machines voor de Europese en de Aziatische markt voor verpakkings- en commercieel drukwerk en een groot aantal ROLAND 700 Evolution projecten in Duitsland, Noord-Amerika, Japan en Brazilië, waaronder meerdere recto-verso persen.

Toen de prestigieuze Oostenrijkse drukkerij Samson Druck GmbH de allereerste ROLAND 700 Evolution installeerde in oktober 2014, waren zij zo tevreden over zijn prestaties dat zij kort daarna een tweede tienkleuren Evolution pers bestelden. Met meer dan 30 drukgroepen is Samson Druck goed voor het drukken van 5000 ton papier in haar productiehal van 6000m2. Gerhard Aichhorn, eigenaar en General Manager van het bedrijf zei: “We hebben bewezen dat Manroland Sheetfed de hoogste kwaliteit garandeert in onze dagelijkse business.”

Mr. Gerhard Aichhorn, owner and General Manager of Samson Druck and Ms. Lisa Aichhorn, Assistant to General Manager standing in front of the world’s first ROLAND 700 EVOLUTION.

Het succesverhaal van de Evolution in de drukkerijen van de verpakkingsindustrie wereldwijd werd goed gedocumenteerd, met zijn geavanceerde functies die de efficiëntie verhogen en nieuwe niveaus van kwaliteit die worden bereikt om te blijven beantwoorden aan de behoeften van de klant. De heer Ing. Eduard Fischer, General Manager van de toonaangevende Oostenrijkse verpakkingsspecialist Offsetdruckerei Schwarzach zei: “Onze drukkers bekomen uitstekende resultaten met de nieuwe pers en zijn zeer enthousiast over de nieuwe gebruikersinterface …het is nu veel gemakkelijker om de hoogste kwaliteit af te leveren in combinatie met de hoogste prestaties.”

Offsetdruckerei Schwarzach management team (v.l.: Johannes Knapp, Ing. Eduard Fischer, Ralph Joser).
This prestigious print house conducted field tests with the first installed ROLAND 700 EVOLUTION in packaging print

Als eerste drukker in Azië die investeert in een ROLAND 700 Evolution, heeft de Taiwanese verpakkingsdrukker Yuh Feng Artistic Printing de ultramoderne technologie van de pers gebruikt om een beleid te voeren van ‘klant eerst’ en om voor te blijven op de concurrentie. De heer Qiu Bing Huang, voorzitter van het bedrijf, zei: “We moeten onze klanten voorzien van zeer rendabele producten, hun doorlooptijden verkorten en een toegevoegde waarde creëren. Dit zijn de doelen die we nu nastreven.”

The first ROLAND 700 EVOLUTION in Asia was commissioned at Yuh Feng Artistic Printing, Taiwan.

Rafael Penuela, CEO van Manroland, zei: “De Evolution-pers van Manroland betekent een nieuwe mijlpaal in onze lange traditie van technologische innovatie in de grafische sector. En we zijn blij de Red Dot Award gewonnen te hebben, die over de hele wereld erkend wordt als de grootste verdienste op gebied van industrieel design.”

Over Manroland Sheetfed
Manroland Sheetfed GmbH is een toonaangevende Duitse fabrikant van vellenpersen voor offset. Opgericht in 1871 is de firma één van de oudste fabrikanten van drukpersen ter wereld.
Vandaag de dag heeft het bedrijf eigen filialen in meer dan 40 landen en is de naam Manroland wereldwijd een motto geworden voor kwaliteit en uiterste betrouwbaarheid. Manroland Sheetfed GmbH is een volwaardige dochteronderneming van Langley Holdings plc, een engineering groep in privébezit uit het Verenigd-Koninkrijk.