PlateSense Newspaper Solutions

Krantenproductiebedrijven staan onder constante druk om hun kwaliteit en productiviteit te verhogen en tegelijkertijd de kosten te verlagen. Voor krantendrukkerijen heeft Fujifilm het PlateSense krantenprogramma ontwikkeld om aan die eisen tegemoet te komen.

Centraal in de oplossingen van Fujifilm staat de “lo~chem” offsetplaat technologie in combinatie met een krachtige en modulaire productieworkflow voor krantenproducties en een serie snelle en efficiente computer to plate belichters. De Fujifilm PlateSense pressroom materialen zijn ontwikkeld om te voldoen aan de strenge eisen die in de drukkerij gevraagd worden. Het uitgebreide programma bestaat uit vochtwater toevoegingen, wasmiddelen, siliconen, ipa-reductie toevoeging en een range van onderhoudsmiddelen. Superia PressMax materialen die het rendement verhogen.

Voorspelbare kwaliteit, efficiente en flexibele processturing en een optimaal gebruik van productiecapaciteit zijn de kernmerken van de Fujifilm PlateSense Newspaper Solutions.

De Fujifilm newspaper oplossingen zijn onderdeel van het Fujifilm PlateSense programma. PlateSense is een compleet programma voor besparingen in 5 gebieden: materiaal, arbeid, energie, water en emissies. S PlateSense bestrijkt het hele drukproces met het doel effiency, snelheid en kwaliteit te verbeteren.

Luxel News VMAX computer to plate belichter

De Luxel News VMAX is de derde generatie violet ctp-belichter die specifiek is ontwikkeld om te voldoen aan de strenge eisen van de krantenindustrie. De combinatie van een hoge kwaliteit plaatbelichting en het modulaire ontwerp, maken het mogelijk het systeem aan te passen aan de snelheid die nodig is in de drukkerijen.

Snelste ctp belichter voor krantendrukkerijen: tot 400 platen per uur.
Modulair en schaalbaar ontwerp met optionele dubbele cassettes
Zeer hoge betrouwbaarheid met ingebouwde redundantie
Lage totale kosten door het unieke en robuuste ontwerp en fabricage
Eerste lijn’s service eenvoudig en door interne technische dienst.

Elara workflow software

 Fujifilm’s Elara prepress workflow software specifiek voor de productiesturing in de krantenindustrie.
Elara optimaliseert de productie met de hoogste vorm van automatisering. Fujifilm Elara is leverbaar in twee uitvoeringen om aan te sluiten bij de eisen en wensen van alle krantenbedrijven.

Elara Enterprise versie voor krantenbedrijven met meerdere productielocaties.
Enterprise verzorgt de automatisering van alle processen in de prepress. Planning, controle, rippen, transmissie naar meerdere locaties en gecontroleerde plaatproductie op elke locatie.
Elara verzorgt de voortgangscontrole, afhandeling en rapportage. Management informatie is op elk niveau beschikbaar en aanwezig.

Fujifilm Elara is modulair, schaalbaar en te installeren op één of een cluster van servers.
Elara kent en heeft interfaces met alle persmanagement systemen en ponsbuigstraten.

Voor productielocaties die drukken op één locatie levert Fujifilm Elara Print Production Workflow.
Elara Print levert alle functionaliteit die nodig is voor voorspelbare en beheersbare plaat productie.
Softproofing, rippen, impositie, annotatie en monitoring zijn de standaard functies die optioneel uitgebreid kunnen worden naar uw proceswensen. 
Fujifilm Elara Print is eenvoudig te installeren en te onderhouden. Fujifilm Elara Print draait op standaard Apple computers.

Superia PRO-VN offsetplaten

 Superia PRO-VN is een “lo~chem” violet gevoelige offsetplaat die bij Fujifilm in Tilburg ontwikkeld is  voor de krantenindustrie. De combinatie van Fujifilm PRO-VN ctp platen en de “state of the art” HDX NewsSpeed spoelunit zorgen voor de beste resultaten bij het drukken van kranten.

De Superia PRO-VN is een snelle en gevoelige plaat. Tot 400 PRO-VN platen per uur kunnen belicht worden i.c.m. de Fujifilm Luxel News VMAX belichter. Superia PRO-VN staat voor hoge kwaliteit, en stabiele voorspelbare productie met een laag chemieverbruik.  Met de Fujifilm HDX NewsSpeed processor wordt het onderhoud eenvoudiger en sneller en neemt de standtijd toe. De Superia PRO-VN LC-VN uitwasvloeistof is milieuvriendelijker dan standaard plaatchemie en heeft een standtijd van 20m² per liter. PRO-VN staat voor minder milieubelasting, minder onderhoud en minder verbruik.

De Superia PRO-VN plaat is ook geschikt voor uv-drukken in combinatie met de juiste combinatie Fujifilm PlateSense PressMax materialen.

Oplagebereik van de Superia PRO-VN is 200.000 - 300.000.

Standtijd per liter uitwasvloeistof is 30m².

Superia PRO-VN vraagt geen aanpassing van de lasers van uw violet ctp-belichters.

File Name Size
Newspaper plate production 1.79 MB Download