Design de 'OSCAR’ pentru Manroland Sheetfed

Masina de tipar de ultima generatie a Manroland a fost recunoscuta intr-unul din cele mai mari concursuri de design din lume. ROLAND 700 Evolution, lansat la sfarsitul anului 2014, este unul dintre castigatorii Premiului Red Dot pentru Design de Produs 2015.

Decernarea premiilor a atras aproape 5.000 de participanti din 56 de tari. Fondator si presedinte al Red Dot – Singapore, profesorul Dr. Peter Zec, a declarat ca Manroland a aratat "competenta fara compromisuri si un curaj considerabil." "V-ati masurat cu succes împotriva celor mai buni din industrie", a declarat acesta într-o scrisoare catre Manroland.

Juriul a fost format din designeri, academicieni si jurnalisti din 25 de tari care au fost impresionati de aspectul elegant si futurist al Evolution si de tehnologia orientata spre dezvoltarea tiparului la niveluri fara precedent de eficienta, functionare si calitate.

Caracteristicile includ o interfata de operare ergonomica pentru utilizator, cu comenzi touch-screen, tehnologie Direct Drive, alimentare, eliminare si unitati de umezire special concepute pentru productia de mare viteza.

CEO-ul manroland, Rafael Penuela, a declarat: " Suntem incantati de castigarea acestui premiu. Masinile de tipar nu sunt recunoscute de obicei pentru design-ul lor. Este un tribut adus echipei noastre de aici, din Germania, care a conceput, dezvoltat si lansat Evolution în doar doi ani. "

ROLAND 700 Evolution – castigatorul premiului Red Dot 2015

Despre Red Dot
Concursul de design de produse exista din 1954. Simbolul sau, Red Dot, este un sigiliu de calitate recunoscut pe plan international. Concursul de concepte de design si prototipuri are loc anual în Singapore. Red Dot reprezinta apartenenta celor mai buni în design si afaceri. Acesta se adreseaza tuturor celor care ar dori sa isi deosebeasca afacerile prin design. Distinctia se bazeaza pe principiul de selectie si de prezentare. Design-ul excellent este ales de catre jurii experti cu competente in domeniul design-ului de produs, comunicare de design si concepte de design. Vizitati www.red-dot.de pentru mai multe informatii.

Despre Manroland Sheetfed
Manroland Sheetfed GmbH este un important producator german de masini de tiparit cu alimentare in coala. Fondata în 1871, compania reprezinta unul dintre cei mai vechi producatori de masini de tiparit din lume. Astazi, compania are propriile sale filiale in peste 40 de tari si are un cuvant de ordine globala in domeniul calitatii supreme si a fiabilitatii. Manroland Sheetfed GmbH este detinuta integral de grupul de inginerie cu capital integral privat din Marea Britanie, Langley Holdings plc.